با سلام خدمت اولیا گرامی مدرسه بدون کیف بهار آزادی، دراین پست به تشریح بحث آیا فرزند شما در مدرسه موفق است پرداخته ایم…
امیدواریم که این بحث مورد توجه اولیای پیش دبستانی و دبستان مدرسه بدون کیف بهار آزادی قرار بگیرد.
حال که سال تحصیلی آغاز شده است، با رعایت موارد زیر کودک شما در مدرسه و ارتباط با فضای آن موفق تر خواهد بود. در این مطلب تلاش شده تا آن پندهای کوچک را به شما که نقش والدین دانش آموزان را برعهده دارید، یادآوری کرده تا فرزندانتان بتوانند در تحصیل خود موفقیت های بزرگی را به دست آورند.
.
خواب شبانه با کیفیت
اگر کودک شما جزو بچه هایی است که پیش از این ساعات خواب منظمی داشته است از این جهت مشکلی نخواهید داشت اما در غیر این صورت بهتر است او را کم کم به ساعات خواب و بیداری جدید عادت دهید. به این شکل که هر شب او را وادار کنید که نیم ساعت الی سه ربع زودتر به رختخواب برود و از طرف دیگر صبح را یک ربع تا نیم ساعت زودتر از روز قبل از خواب برخیزد. به این شکل او به تدریج و با کمترین مقاومت به ساعات جدید عادت می کند. بهترین ساعات خواب برای کودکان. تحقیقات نشان می دهد، در حالی که بدن کودکان خواب است، مغزشان در حال کار بر روی اطلاعات به دست آمده است. کودکانی که خواب شبانه با کیفیتی ندارند یا به اندازه کافی نمی خوابند توانایی آموختن را از دست می دهند. به فرزندان بیاموزید در ساعت معینی به رختخواب بروند و دست کم ۹ ساعت بخوابند.
مهارت هایی برای ارتباط با دیگران
برای اینکه کودک شما با مدرسه راحت وفق پیدا کند و دوران تحصیلی خوبی را پشت سر بگذارد باید او را با مهارت های ارتباطی مخصوصا ارتباط جمعی آشنا کرده باشید. اما اگر پیش از این به این مساله توجه کافی نداشتید بهتر است از همین امروز دست به کار شوید و او را در ارتباط مثبت با هم سالان و هم کلاسی هایش راهنمایی کنید.
دوری از والدین را جبران کنید.
یکی از مشکلاتی که کودک با پا گذاشتن به مدرسه با آن مواجه می شود دوری طولانی مدت از والدین است. او که پیش از این همیشه در کنار پدر و مادرش بوده است حالا باید در یک محیط غریبه و با تعدادی از دانش آموزان در یک محیط به نام کلاس ساعات طولانی را بگذراند. این دوری برای کودک کمی سخت و استرس آور است مگر اینکه پیش از این کودک در مهدکودک و پیش دبستانی دوری از والدین را تجربه کرده باشد تا در مدرسه بتواند با آن راحت تر کنار بیاید.
به روز کردن آموخته ها با ورزش
نتایج بررسی های تازه دانشمندان نشان داده، بخش حافظه و مهارت های شناختی مغز کودکانی که فعالیت جسمی بیشتری دارند و ورزش می کنند بزرگ تر است. بررسی های دیگر نشان دادند کودکانی که ورزش می کنند در خواندن، هجی کردن کلمات و حل کردن مسائل ریاضی عملکرد بهتری دارند. به عبارت دیگر، اگر می خواهید فرزندتان چیزهایی که آموخته به خاطر بیاورد، او را به ورزش کردن تشویق کنید.
یک صبحانه خوب قبل از مدرسه
مغز کودکان در حال رشد است. اسیدهای چرب امگا سه و شش و آنتی اکسیدان ها نقش بسیار مهمی در حفظ تندرستی دارند و سبب رشد سیستم اعصاب مرکزی کودکان می شوند. افزودن ماهی، تخم مرغ، آجیل، میوه و سبزیجات به رژیم غذایی کودکان سبب تامین مواد مغذی مغز و بدن کودکان می شود.
مدیریت زمان را به او یاد بدهید.
اغلب بچه ها وقتی عادت می کنند تکالیفشان را به طور نامنظم انجام دهند، عاجز می شوند. ازاین رو باید خیلی زود به آنها ریتم منظم کاری داد. وقتی کودک از مدرسه به خانه برمی گردد، چه زمانی بیشتر احساس راحتی می کند تا تکالیفش را انجام دهد؟ با درنظر گرفتن علائق او و محدودیت های خانواده، یک ساعت مشخص را برایش تعیین کنید. بدین ترتیب کودکی که از همان کلاس اول هر روز بعد از خوردن عصرانه به خواندن عادت کند، بعد ها نیز راحت تر می تواند وقت بیشتری را به طور منظم به انجام تکالیف مدرسه اش اختصاص دهد.
کتاب هایی که به شما کمک می کنند.
کتاب هایی در این زمینه وجود دارد که اگر والدین علاقه مند باشند می توانند آنها را مطالعه کنند. در این کتاب ها مسائل مختلف مربوط به مدرسه رفتن کودک به صورت جزئی مطرح شده است. اینکه در موارد مختلف والدین چه باید بکنند و چه بگویند و نیاز به آموزش چه موضوعاتی وجود دارد با طرح سوال و و راه حل های مناسب و کاربردی ارائه شده است.
درس خواندن را برایش معنادارکنید.
برای آنکه کودک برای درس خواندن انگیزه داشته باشد و احساس مسئولیت کند باید درک کند که برای پدر و مادرش درس نمی خواند بلکه این کار را برای خودش انجام می دهد تا به هدفی شخصی دست یابد. همچنین او باید قادر باشد بین زندگی کنونی اش به عنوان دانش آموز و زندگی آینده اش به عنوان فردی بزرگسال ارتباط ایجاد کند و از کودکی برنامه یا رویای شغل آینده اش را در ذهن بپروراند. «می خواهی یک دامپزشک بشوی؟ درس علوم خیلی برایت مهم است»، «یک خبرنگار بزرگ؟ یادگیری زبان های خارجی به تو کمک می کند»…
از او درباره اتفاقات مدرسه پرس و جو کنید.
وقتی با فرزندتان به خانه برمی گردید از اینکه در مدرسه چه کارهایی کرده، سوال کنید و از او بخواهید روزش را برایتان تعریف کند. بهتر است با معلم فرزندتان صحبت کنید تا بفهمید کودکتان بیشتر از چه چیزی در کلاس خوشش می آید که بتوانید آن را در خانه اجرا کنید تا به مدرسه رفتن رغبت بیشتری نشان دهد.
به جای نگران شدن، درک کنید.
کجا مشکل داشته؟ چه چیزی را نفهمیده؟ چه کار کنیم تا دوباره این اشتباهات را تکرار نکند؟ اگر بنا باشد که با دیدن فقط یک نمره بد نگران نشویم، خوب است که در مورد علت های آن به روشنی و فورا با کودک و درصورت لزوم با معلمش صحبت کنیم. زیرا اگر مشکلات را به حال خود رها کنیم، احتمال دارد که یا نسبت به کودک خیلی «سختگیر» شویم یا بیش از حد او را به حال خودش رها کنیم. «هیچ کاری نمی شه کرد»، «هر کار بکنی، هیچی از ریاضی سرش نمی شه»؛ این دو برخورد انگیزه کودک برای درس خواندن را به شدت از بین می برد.
خوشحالیم که از سایت مدرسه ی بدون کیف بهار آزادی اصفهان بازدید نموده اید. مدرسه بدون کیف بهار آزادی اصفهان مبتکر سیستم آموزشی بدون کیف در اصفهان و در سال ۱۳۸۵